Jump to content
  • Κάτι περίεργο συμβαίνει στον Ήλιο και δεν το έχουμε ξαναδεί.


    SV3SPC
     Κοινοποίηση

    "Είναι πολύ περίεργο. Υπάρχει ένα μεγάλο "γιατί" γύρω από αυτό", δηλώνουν οι επιστήμονες.

    Την περασμένη εβδομάδα, ένα μέρος της επιφάνειας του ήλιου αποκόπηκε και άρχισε να περιστέφεται γύρω από τον βόρειο πόλο του ήλιου σαν να ήταν μια γιγάντια δίνη – και οι επιστήμονες δεν ξέρουν γιατί. 

    Η διαστημική μετεωρολόγος Tamitha Skov δημοσίευσε ένα βίντεο με αυτό το φαινόμενο στο Twitter , μοιράζοντας τον ενθουσιασμό της. 

    Το εύρημα είναι μόνο το τελευταίο σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες διαστημικές παρατηρήσεις χάρη στις δυνατότητες του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb . Σύμφωνα με τη NASA , η ηλιακή προεξοχή είναι ένας μεγάλος φωτεινός πίδακας που εκτείνεται προς τα έξω από την επιφάνεια του Ήλιου. Οι πίδακες αποτελούνται από υδρογόνο και ήλιο και συνήθως εκρήγνυνται όταν μια δομή γίνεται ασταθής, απελευθερώνοντας το πλάσμα. 

    Ο Scott McIntosh, ηλιακός φυσικός και αναπληρωτής διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Έρευνας στο Boulder του Κολοράντο, είπε στο Space.com ότι δεν έχει δει ποτέ μια δίνη σαν αυτή αλλά σημειώνει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει συνήθως στα γεωγραφικά πλάτη 55 μοιρών του ήλιου μία φορά σε κάθε ηλιακό κύκλο . 

    Οι ηλιακοί κύκλοι είναι περιοδικές αλλαγές 11 ετών στη δραστηριότητα του Ήλιου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, φαινόμενα όπως η ηλιακή ακτινοβολία, η εκτόξευση ηλιακού υλικού, οι ηλιακές κηλίδες και οι ηλιακές εκλάμψεις παρουσιάζουν διακυμάνσεις. 

    Ο McIntosh περιέγραψε τη δραστηριότητα ως έναν «φράχτη στο ηλιακό πλάσμα», ο οποίος εμφανίζεται ακριβώς στο ίδιο σημείο γύρω από την κορώνα του ήλιου κάθε 11 χρόνια. Αλλά παρόλο που οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα στο ηλιακό πλάσμα, ποτέ δεν οδήγησε σε πολικό ανεμοστρόβιλο σαν αυτόν που παρατηρήθηκε πρόσφατα. 

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα φαινόμενα αυτά έχουν να κάνουν με την αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του ήλιου - και πιστεύουν ότι η πολική περιοχή είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία του μαγνητικού πεδίου - αλλά δεν γνωρίζουν ποια είναι η ακριβής αιτία. 

    Ο McIntosh είπε επίσης ότι είναι μια περιοχή που δεν μπορεί να παρατηρηθεί άμεσα. Η εν εξελίξει αποστολή Solar Orbiter από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία θα μπορούσε να προσφέρει κάποια εικόνα, καθώς λαμβάνει εικόνες του ήλιου μέσα από την τροχιά του Ερμή, ο McIntosh πιστεύει ότι θα ίσως χρειαστούμε άλλη αποστολή για να κατανοήσουμε πλήρως τι συμβαίνει στον Ήλιο. 

    πηγή : vice.com

     Κοινοποίηση


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.


  • Καλώς Ήρθες!

    Σε 2 λεπτά μπορείς να κάνεις εγγραφή στο SVForum.gr και να έχεις πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο, τις υπηρεσίες και τα αρχεία του forum μας.

    Καλή περιήγηση!

     

     

  • Ακρόαση δικτύου echolink DMR YSF

  • ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΜΑΣ

    1. 0

      Συχνότητα πυροσβεστικής

    2. 0

      Baofeng to Echolink

    3. 22

      Καλωσήρθες, πες μας τη γνώμη σου..

    4. 22

      Καλωσήρθες, πες μας τη γνώμη σου..

  • Συνδεδεμένοι (Πλήρης λίστα)

    • There are no registered users currently online

SVforum CHAT

SVforum CHAT

Please enter your display name

×
×
  • Δημιουργία Νέου...