Jump to content

Μήνυμα προς τη ραδιοερασιτεχνική κοινότητα του Thierry - FT8WW από τα CROZET ISLAND


SV3SPC
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

CROZET ISLAND - FT8WW - 15/1/2023
 
Μετά από 3 εβδομάδες εκπομπών και αναγκαστικής διακοπής, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνω έναν απολογισμό.
Ξεκίνησα λοιπόν τη νύχτα της 25ης Δεκεμβρίου.
Η εξουσιοδότησή μου για εκπομπές στα HF ίσχυε για 3 εβδομάδες εκπομπών για το διάστημα από την άφιξή μου στη βάση και της 21ης Ιανουαρίου. Δηλαδή από τις 25 Δεκεμβρίου έως τις 14 Ιανουαρίου.
 
Έγιναν περίπου 21.000 QSO. Πήρα μερικές αποφάσεις επίτηδες:
• Εκπομπή σε λίγες μπάντες. Μόνο οι 10 Μεγάκυκλοι, οι 14 και οι 21 MHz χρησιμοποιήθηκαν, με ένα απόγευμα στους 18 MHz για δοκιμές. Αυτό έγινε για να συγκεντρώσω τις εκπομπές μου και να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερες επαφες.
• Εκπομπή μόνο σε CW και FT8.
 
Η απόσταση του Crozet από την πλειοψηφία του ραδιοερασιτεχνικού πληθυσμού και η αναποτελεσματική διάδοση με οδήγησαν σε αυτήν την επιλογή. Παρά τα όσα λένε ορισμένοι, το FT8 είναι αυτή τη στιγμή ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνεις QSO σε δύσκολες συνθήκες. Ακόμη και όταν οι μπάντες ήταν άδειες στο CW, μπορούσα στο FT8 να κάνω επαφές. Μπορούσα επίσης να φάω σε μια γωνία του τραπεζιού ενώ παρακολουθούσα την κίνηση να περνάει. Δραστηριοποιήθηκα στο CW όποτε επέτρεπε η διάδοση, λαμβάνοντας υπόψη τους χρονικούς περιορισμούς που μου επέβαλαν οι επιστήμονες (μία μέτρηση την ημέρα απαιτούσε τουλάχιστον 5 ώρες διακοπής από εμένα και ενημερώνοντας για τις ώρες τα πρωινά, επομένως χωρίς οποιοδήποτε πραγματικό σχεδιασμό).
Αν είχα κάνει SSB, αναμφίβολα θα είχα έρθει σε επαφή με τους καλύτερα εξοπλισμένους σταθμούς, αλλά θα άφηνα απ' έξω αυτούς με πιο περιορισμένα μέσα.
Κοιμόμουν λίγο για να μπορέσω να βγώ στον αέρα τα βράδια στους 10 MHz και ξεκουραζόμουν κατά τη ''διάσημη'' μέτρηση.
Αντιμετώπισα πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.
 
Τρεις φορές χρειάστηκε να κατεβάσω τη Lévy (...η κεραία του...) με θυελλώδεις ανέμους που ξεπερνούσαν τα 100 km/h. Ήταν συχνά απαραίτητο να επισκευαστεί ενώ έβρεχε. Εν ολίγοις, μόνος, δεν ήταν πάντα εύκολο να μείνεις όσο το δυνατόν περισσότερο στον ασύρματο. Τέλος, η κοινοτική ζωή εδώ έχει τις επιταγές και τις υποχρεώσεις της. Δεν ζω σε ένα έρημο νησί, αλλά με μια ομάδα ανθρώπων και κάποιες εργασίες πρέπει να εκτελεστούν. Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η δυσκολία του pile-up. Σίγουρα δυσκολευτήκατε να ακούσετε τον εαυτό σας, αλλά εδώ, δεν είναι πιο απλό, να είστε βέβαιοι.
Για όσους θυμούνται, στην αρχή, μου επιτρεπόταν να εγκαταστήσω μόνο ένα δίπολο V στην πρόσοψη ενός κτιρίου. Θα μπορούσατε να δείτε από τις φωτογραφίες ότι στην πραγματικότητα, έχω έναν ιστό Spiderbeam 8m με δύο 10μετρες Levy και ένα κάθετο δίπολο αυτή τη στιγμή στα 21 MHz.
 
Η συνέχεια του έργου...
Είμαι σε επαφή με το Ινστιτούτο Paul Emile Victor που διαχειρίζεται την επιστημονική εργασία στη βάση. Η ανάλυση των μετρήσεων του ηλεκτρομαγνητισμού βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά από αυτήν την ανάλυση θα έχω, ελπίζω, παράταση για την άδεια μετάδοσης. Οπότε περιμένω την απόφαση τους. Η αναχώρησή μου έχει προγραμματιστεί με την επιστροφή του σκάφους γύρω στις 20 Μαρτίου.
 
Ξέρω, ότι όλοι είναι ανυπόμονοι για να συνεχίσω, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή στις μπάντες HF, αλλά η δραστηριότητα QO-100 θα συνεχιστεί (χωρίς περιορισμούς).
 
Αυτή είναι μια περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης. Ευχαριστώ όλους εσάς που μέσω του manager μου, μου δείξατε την εμπιστοσύνη σας. Ευχαριστώ όλους όσους αφιέρωσαν ώρες αναζητώντας με και προσπαθώντας να με προσεγγίσουν. Σας ευχαριστώ όλους, θα προσπαθήσω να συνεχίσω να ικανοποιώ όσο το δυνατόν περισσότερους ραδιοερασιτέχνες.
Thierry – FT8WW
15/1/2023

View full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

  • Καλώς Ήρθες!

    Σε 2 λεπτά μπορείς να κάνεις εγγραφή στο SVForum.gr και να έχεις πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο, τις υπηρεσίες και τα αρχεία του forum μας.

    Καλή περιήγηση!

     

     

SVforum CHAT

SVforum CHAT

Please enter your display name

×
×
  • Δημιουργία Νέου...